СЕРИЈА CPF

СЕРИЈА CPF


  • 0
  • април 7, 2023
More Information

ОПИС

Вентилаторите од оваа серија се погодни за вшмукување чист воздух и главно се користат за ладење на материјали, за отстранување на чад од заварување, во машините за работа со пластика, за воздух за согорување во печки и воопшто кога се бара транспорт на воздух со низок-среден притисок. Во стандардно работење, температурата на транспортираниот флуид не смее да надмине 80°C.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Куќиште изработено од заварен челичен лим, работно коло со отворени лопатки изработени од галванизиран челичен лим динамички избалансиран.

ОПСЕГ НА РАБОТА

Pt = 30 - 300 mm. H2O - Q = 70 - 1.300 mc/h

ИЗВЕДБИ

Вентилаторите од оваа серија се опремени со трифазни асинхрони електромотори според стандардите UNEL-MEC споени директно или индиректно со работното коло. Тие можат да бидат произведени со ротација во насока на стрелките на часовникот (RD) или спротивно од стрелките на часовникот (LG) и можат да се ориентираат од 45° до 45°. На барање може да се испорачат со монофазни електрични мотори до големина 90.

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗВЕДБИ

За сите вентилатори од оваа палета можат да се испорачат во специјални изведби, како конструкција од не'рѓосувачки челик или за високи температури и ATEX изведба за зоните 1-21 или 2-22.