CPS/T

CPS/T


  • 0
  • април 3, 2023
More Information

ОПИС

Вентилаторите од оваа серија се погодни за вшмукување дури и воздух со цврсти материјали во суспензија (не филаментозни) и главно се користат за пневматско транспортирање, во фабрики за цемент, во леарници, во мелници, во постројки за тестенини, за транспорт на струготини. , во текстилната и хемиската индустрија и воопшто кога се бара транспорт на воздух со среден притисок. Посебниот облик на работното коло со затворени лопатки гарантира висока ефикасност. Во стандардно работење, температурата на транспортираниот флуид не смее да надмине 80°C.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Куќиште изработено од челичен и заварен лим, работно коло со затворени лопатки изработени од заварен челичен лим динамички избалансиран, држач за мотор (кога е потребно) изработен од заварен челичен лим и челични делови.

ОПСЕГ НА РАБОТА

Pt = 75 - 570 mm. H2O Q = 2.700 - 54.000 mc/h

ИЗВЕДБИ

Вентилаторите од оваа серија се опремени со трифазни асинхрони електромотори според стандардите UNEL-MEC споени директно или индиректно со работното коло. Тие можат да бидат произведени со ротација во насока на стрелките на часовникот (RD) или спротивно од стрелките на часовникот (LG) и можат да се ориентираат од 45° до 45°. На барање може да се испорачат со монофазни електрични мотори до големина 90.

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗВЕДБИ

За сите вентилатори од оваа палета можат да се испорачат во специјални изведби, како конструкција од не'рѓосувачки челик или за високи температури и ATEX изведба за зоните 1-21 или 2-22.