HTT-SP – SELF-PRIMING магнетни регенеративни турбински пумпи

HTT-SP – SELF-PRIMING магнетни регенеративни турбински пумпи


More Information
Магнетни регенеративни турбински пумпи од термопластични материјали. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности. • Материјали: PP или PVDF; • Материјали во контакт со течноста: Куќиште: PP или PVDF; Роторско коло: PVDF; O-ring: EPDM (стандардно за PP пумпи) / VITON (стандардно за PVDF пумпи); Осовина: Al2O3 99.7%; Лежишта: PTFEC. • Макс. проток: 6 m3/h; Макс. висина 28 mlc. • Макс. температура: PP: 70°C – PVDF: 90°C. • Магнетна спојка како стандардна. • Хемиски отпорни PTFE/carbon лежишта. • Керамичка осовина со висока чистота. • Директно стартуван мотор. • Достапно во ATEX изведби за зона 2 I I 3G (pump mod. EM-T SP) • Пумпите HTT-SP можат да се само наполнат со вода до 5 m на амбиентална температура. Куќиштето е направено од обработен цврст блок од ПП и работното коло во PVDF за максимална хемиска отпорност. Куќиштето е обработено од цврст блок. Работното коло во PVDF е самобалансирано за да се елиминира абењето на потисното лежиште и е одвоено за да се минимизираат трошоците за одржување. Овој вид на пумпа нуди максимална отпорност на корозија. Се справува со до 20% внесен гас и се отпорни на кавитација.