HCM PP/PVDF – магнетни центрифугални пумпи

HCM PP/PVDF – магнетни центрифугални пумпи


More Information
Магнетни центрифугални пумпи од термопластични материјали. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Материјали: PP / PVDF.
  • Материјали во контакт со течноста; куќиште и ротор: PP/PVDF; o-ring: EPDM (стандардно за PP пумпи); VITON (стандардно за PVDF пумпи); осовина: Al2O3 99,7 %; ракавец PTFEC.
  • Макс. проток: 130 m3/h;
  • Макс. висина 48 m.
  • Температура: PP: max 70°C – PVDF: max 90°C.
  • Макс. Притисок 6 bar
  • Приклучоци со фланши или навои во зависност од големината на пумпата
  • Цврста структура, максимална отпорност на корозивни течности
  Магнетните центрифугални пумпи од серијата HCM се направени од термопластични материјали (полипропилен или PVDF) и, благодарение на нивната силна и отпорна структура, тие се погодни за висококорозивни течности и тешки апликации. Куќиштето на пумпата е изработено од цврст блок за голема отпорност во однос на притисокот и температурата, а преносот на движењето се случува преку магнетни споеви без механичка заптивка. Овој магнетен погонски систем гарантира максимална безбедност и ефикасност намалувајќи ги ризиците од истекување и емисии.