HTT – магнетни регенеративни турбински пумпи

HTT – магнетни регенеративни турбински пумпи


More Information
Магнетни регенеративни турбински пумпи од термопластични материјали. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Материјали: PP/PVDF;
  • Материјали во контакт со течноста: Куќиште и заден дел од куќиште: PP/PVDF; Роторско коло: PVDF; o-ring: EPDM (стандардно за PP пумпи); VITON (стандардно за PVDF пумпи); осовина: Al203 99,7%; лежишта: PTFEC.
  • Макс. проток: 9 m3/h; Макс. висина 50 mlc.
  • Температура: PP: max 70°C – PVDF: max 90°C.
  • Макс. вискозност: 40 cPs.
  • Притисок: NP 6.
  • Се справува со до 20% внесен гас. HTT пумпа се отпорни на кавитација.
  • Достапни во ATEX изведби за зона 2 II3G (pump mod. EM-T PP/PVDF).
Регенеративните магнетни турбински пумпи од серијата HTT се направени од термопластични материјали (полипропилен-PP и PVDF) и се погодни за транспортирање висококорозивни течности. Благодарение на иновативниот магнетен систем, пумпите модел HTT ги намалуваат ризиците од истекување и емисии и трошоците за одржување. Преносот на движењето се случува преку магнетни споеви без механичка заптивка. Овој дизајн без заптивки гарантира максимална безбедност и ефикасност. Транспортираната течност треба да биде чиста и без цврсти честички во суспензија.