HTM SS 316 – AISI316 магнетни центрифугални пумпи

HTM SS 316 – AISI316 магнетни центрифугални пумпи


More Information
Магнетни центрифугални пумпи во AISI 316 изведба. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Материјали: AISI 316.
  • Материјали во контакт со течноста; куќиште и ротор: нерѓосувачки челик AISI 316; o-ring: EPDM/VITON; осовина: Hastelloy C276; ракавец PTFE/CARBON.
  • Макс. проток: 32 m3/h; Макс. висина 24 mlc.
  • Температура: 160 °C.
  • Макс. вискозност: 200 cSt.
  • Притисок: NP 16 at 20°C.
  • Магнетна спојка NdFeB како стандардна.
  • Погодна за висококорозивни течности.
  • Достапно во ATEX изведба за зона 2 II3G (mod. EM-C PP/PVDF)
  • HTM пумпите се достапни и со NEMA мотори и со NPT конектори
Магнетните центрифугални пумпи од серијата HTM SS се направени од AISI 316 и се погодни за растворувачи на јаглеводороди и опасни течности. Благодарение на иновативниот дизајн на магнетниот погон, пумпите модел HTM SS ги намалуваат ризиците од истекување и емисии и трошоците за одржување. Преносот на движењето се случува преку магнетни споеви без механичка заптивка. Овој дизајн гарантира максимална безбедност и ефикасност. Транспортираната течност треба да биде чиста и без цврсти честички во суспензија. Сериите на пумпи HTM SS 316 се достапни и во верзија ATEX за зона 1 и 2 (модел на пумпа EM-C).