HTA – AISI316 магнетни регенеративни турбински пумпи

HTA – AISI316 магнетни регенеративни турбински пумпи


More Information
Магнетни регенеративни турбински пумпи во AISI 316 изведба. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Големи притисоци / мали протоци capability minimizes by-pass requirements.
  • Материјали: AISI 316;
  • Материјали во контакт со течноста: куќиште и роторско коло: нерѓосувачки челик AISI 316;o-ring EPDM/VITON; ракавец: PTFEC; осовина: Hastelloy C276.
  • Макс. проток 7 m3/h; Макс. висина 80 mlc.
  • Макс. температура: 160°C.
  • Притисок NP 25 на 20°C.
  • Се справува со до 20% внесен гас.
  • Идеални за транспорт на течен гас.
  • Достапни во ATEX изведба за зона 1 II2G и зона 2 II3G(pump mod. EM-T).
Магнетни регенеративни турбински пумпи од серијата HTA се направени во AISI 316 и се погодни за растворувачи, јаглеводороди, опасни и запаливи течности. Благодарение на иновативниот mag drive систем, пумпите модел HTA ги намалуваат ризиците од истекување и емисии и трошоците за одржување. Преносот на движењето се случува преку магнетни споеви без механичка заптивка. Овој дизајн гарантира максимална херметичка безбедност и ефикасност. Транспортираната течност треба да биде чиста и без цврсти честички во суспензија. Сериите на пумпи HTA се достапни и во верзијата ATEX за ZONE 1 II2G и ZONE 2 II3G (мод. EM-T)