HPP/HPF – ROTARY VANE магнетни пумпи

HPP/HPF – ROTARY VANE магнетни пумпи


More Information
Rotary vane пумпи направени од термопластични материјали. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Материјали: PP / PVDF.
  • Материјали во контакт со течноста: куќиште, внатрешен магнет: PP/PVDF; o-ring: EPDM (стандардно за PP пумпи); VITON (стандардно за PVDF пумпи).
  • Графитен статор.
  • Осовина на ротор: PVDF.
  • Макс. проток 1000 l/h. Макс. притисок 5 bar.
  • Температура: PP: max 70°C – PVDF: max 90°C;
  • Достапно во ATEX изведба за зона 2 II3G (pump mod. EM-P PP/PVDF).
Rotary vane магнетни пумпи од серијата HPP-HPF се направени од термопластични материјали (PP/PVDF) и се погодни за корозивни течности, алкалии, токсични, штетни и канцерогени течности. Благодарение на иновативниот mag drive систем, пумпите модел HPP-HPF ги намалуваат ризиците од истекување и трошоците за одржување. Пумпите HPP-HPF се корисни за апликации со низок проток и висок притисок, како што се Pilot Plants и Sampling.