EM-T SP – ATEX SELF-PRIMING магнетни регенеративни турбински пумпи

EM-T SP – ATEX SELF-PRIMING магнетни регенеративни турбински пумпи


More Information
Магнетни регенеративни турбински пумпи направени од термопластични материјали погодни за употреба во потенцијално експлозивна атмосфера класифицирана ZONE 2 II3G. Антикорозивни индустриски пумпи погодни за транспорт на киселини и базни течности како и висококорозивни течности.
  • Материјали: PP или PVDF;
  • Материјали во контакт со течноста: Куќиште: PP или PVDF; Роторско коло: PVDF; O-ring: EPDM (стандардно за PP пумпи) / VITON (стандардно за PVDF пумпи); Осовина: Al2O3 99.7%; Лежишта: PTFEC.
  • Макс. проток: 6 m3/h; Макс. висина 28 mlc.
  • Макс. температура: PP: 70°C – PVDF: 90°C.
  • Магнетна спојка.
  • Хемиски отпорни PTFE/carbon лежишта.
  • Керамичка осовина со висока чистота.
  • Директно стартуван мотор.
Пумпите EM-T SP можат да наполнат со вода до 5 m на амбиентална температура. Куќиштето е направено од обработен цврст блок од PP и работното коло во PVDF за максимална хемиска отпорност. Куќиштето е од обработен цврст блок. Работното коло во PVDF е самобалансирано за да се елиминира абењето на потисното лежиште и е одвоено за да се минимизираат трошоците за одржување. Овој вид на пумпа нуди максимална отпорност при корозија. Се справува со до 20% внесен гас и  се отпорни на кавитација.